Maatregelen Covid-19

Rijden met een chauffeur tijdens de COVID19-crisis

Het bedrijfsleven is weer grotendeels op gang en mensen reizen gelukkig weer steeds meer. Voor de chauffeursdiensten geldt op dit moment een maximum van twee mensen in de wagen, de chauffeur en de passagier, waarbij de passagier rechts achterin plaats neemt (op 1,5 meter afstand). Een gezin of mensen uit dezelfde bubbel mogen in één wagen, hier is de afstandsregeling niet van toepassing.  Er geldt geen mondkapjesplicht. Een mondkapje wordt wel geadviseerd wanneer meerdere mensen in één wagen reizen en zij niet tot hetzelfde huishouden behoren. De keuze is natuurlijk aan u.

Om uw veiligheid en de veiligheid van onze chauffeur zoveel mogelijk te waarborgen hebben wij een aantal voorzorgsmaatregelen getroffen. Deze maatregelen kunnen worden aangepast als de overheidsmaatregelen hierom vragen.

Wanneer mag u niet met chauffeur rijden?

Als u één of meer van de volgende vragen met ‘JA’ beantwoord verzoeken wij u uw reservering uit te stellen of (kosteloos) te annuleren:

 • Heeft u of iemand in uw huishouden in de afgelopen 14 dagen de diagnose COVID19 gehad?
 • Heeft u of iemand in uw huishouden in de afgelopen 24 uur last gehad van één of meerdere van de volgende symptomen: koorts (meer dan 38⁰C), hoesten, verkoudheid, kortademigheid of benauwdheidsklachten?

Uiteraard geldt ook dat wij aan onze chauffeurs voor iedere rit bovenstaande vragen stellen. Indien zij op één of meer van deze vragen positief antwoorden mogen zij niet voor u rijden.

Naast bovenstaande intake gelden voor zowel u als voor de chauffeur de volgende richtlijnen:

 • U mag niet rijden/gereden worden bij hoesten, verkoudheid, keelpijn of benauwdheid met of zonder koorts.
 • Handen regelmatig wassen (minimaal 6 x per dag).
 • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes
 • Geen handen schudden

Daarnaast gelden de volgende richtlijnen specifiek voor de chauffeursdiensten.

 • Als in de wagen twee personen zitten, de chauffeur en de passagier, dan neemt de passagier rechts achterin plaats. Het is voorlopig niet wenselijk dat de passagier naast de chauffeur plaats neemt. Bij meerdere passagiers zullen de passagiers zoveel mogelijk achterin plaatsnemen.
 • Vermijd fysiek contact, houd onderling tenminste 1,5 meter afstand buiten de wagen
 • Tassen zullen door de passagier zelf in de wagen gelegd worden
 • De deur wordt niet open gedaan voor de passagier
 • We hanteren het beleid dat een klant zo veel mogelijk door dezelfde chauffeur wordt gereden
 • Aanvullend kan de chauffeur en/of de passagier zelfstandig besluiten om een eenvoudig soort mondkapje te dragen en handschoenen. Zowel de chauffeur als de passagier dienen zelf zorg te dragen voor zijn/haar eigen mondkapje.

Focus op goede ventilatie

Er is een sterke afname van het aantal besmette personen in België en er wordt ook steeds meer bekend over maatregelen die helpen om het besmettingsgevaar zo laag mogelijk te houden. De laatste tijd is er steeds meer discussie omtrent het belang van aerogene transmissie in gesloten, slecht geventileerde ruimtes. Wij willen dan ook graag de nadruk leggen op het organiseren van een goede ventilatie in de wagen.

Het belangrijkste hierbij is dat continu verse lucht van buiten de wagen in wordt geblazen. Dit doet u door op het dashboard de verse luchtcirculatie aan te zetten. Het symbool (of vergelijkbaar) voor verse luchtcirculatie is:

Er zijn ook wagens waarbij de lucht de standaard instelling is dat verse lucht de wagen ingeblazen wordt, en waarbij interne luchtrecirculatie expliciet aangezet moet worden. In dat geval dient u deze optie NIET in te schakelen. Het symbool (of vergelijkbaar) voor interne luchtrecirculatie is:

Schoonmaken “besmette” delen

Om de wagen te desinfecteren is het aan te raden om 70 % isopropylalcoholdoekjes of schoonmaakalcohol van 70 % (IPA) in andere vorm in de wagen te hebben. De chauffeur kan hiermee de bedieningspanelen (deurhendels, stuur, versnellingspook, handrem, spiegels, hoofdsteun, sluiting veiligheidsgordel, stoelknoppen, richtingaanwijzer, bediening elektrische ramen, touchscreen, etc.) desinfecteren. Deze hebben we sowieso in onze eigen wagens en bussen, omdat daar ook steeds andere passagiers in worden gereden. Als we in uw eigen wagen rijden is dit minder noodzakelijk omdat de passagier en de chauffeur de enige zijn die van deze wagen gebruik maken. De chauffeurs hebben daarom de doekjes niet standaard mee. Indien u dit wenst kunnen we ervoor zorgen dat de chauffeurs deze wel meenemen. Geef dit dan even aan bij uw aanvraag.

Heeft u vragen of opmerkingen dan staan wij u uiteraard graag te woord. Wij zijn tijdens kantooruren telefonisch bereikbaar of anders via e-mail.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op